Tarihçe

Tarihçe

  • Şimdi 50 yaşında..!

*------------*-----------*------------------*

Nemrut Karşısında Bir Güneş Gibi,

Doğup Karanlığı Saran Okulum,

Bu Bölgenin Bucağında, Köyünde,

Tatvanlılar Söyler Seni Dilinde,

Vangölünün Bir Sevgili Eş Gibi,

Doğup Karanlığı Saran Okulum.

*----------*-----------*------------------*

10.01.2013 17732

     Okulumuz Tatvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 1963 – 1964 Eğitim -Öğretim yılında hizmete başlamış olup bu güne kadar aralıksız olarak devam etmektedir.Okulumuz 129 dönüm arazi üzerine kurulmuş içerisinde elma, armut, kayısı, çam, akasya ve kavak ağaçları bulunmaktadır.

     Bir yanımızda yemyeşil orman, diğer yanımızda Van Gölü´nün eşsiz manzarası içinde yer alan okulumuz, bir çok ünlü ismi mezun etmiştir.Başta Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin ÇELİK olmak üzere bir çok bürokrat, iş adamı ve çeşitli mesleklerden değerli şahsiyetleri mezun etmiştir.

     Okulumuz 24 Derslikli binası 2009 yılında hizmete girmiştir. Eski derslik binamız oda sistemine çevrilmiş olup pansiyon olarak kullanılmaktadır.Okulumuz birinci kademesi 2010-2011 Eğitim - Öğretim yılı başlamadan Milli Eğitim Bakanlığı´nın talimatları doğrultuşunda kapatılmıştır.

     Okulumuzda Ana Sınıfı, Fen Laboratuarı ,Bilişim Teknolojileri Sınıfı , Müzik Sınıfı, Görsel Sanatlar Sınıfı ve Teknoloji Tasarım sınıfları bulunmaktadır.Sınıflarımızda bilgisayar, internet ve projeksiyon  cihazı bulunmaktadır.

     449 kapasiteli Pansiyon binalarımızda odalarımız 4 kişilik olup içi halfleks ile döşenmiştir.Kız ve erkek pansiyonlarımız ayrı binalarda hizmet vermektedir.İçerisinde banyo, çamaşırhane, çalışma odaları, TV salonu ve şark odası yer almaktadır.